WARSZTATY KULINARNE W AKADEMII MŁODEGO KUCHARZA

„Podczas zajęć edukacyjnych dzieci samodzielnie przygotowują smaczne potrawy, a w międzyczasie rozmawiają o zdrowych składnikach, przyprawach, ich pochodzeniu, smakach i zapachach. Na zajęciach poznają często nowe dla nich rodzaje zdrowych produktów (np. mąka pełnoziarnista, otręby, popping z amarantusa, kiełki fasoli mung), a przychodząc regularnie, są bardziej chętne do poznawania nowych smaków i próbowania rożnych potraw.”

Źródło: Akademiamłodegokucharza.pl

PLACUSZKI DYNIOWE

 

PIZZA

 

CIASTECZKA KORZENNE Z MIODEM I ORZECHAMI

 

TRUFLE DYNIOWE

 

WARSTWOWA SAŁATKA

 

ZAPIEKANKA Z MAKARONEM, CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM

 

WARZYWA ZAPIEKANE W KOKILKACH

 

KOSZYCZKI Z CHLEBA TOSTOWEGO WYPEŁNIONE NADZIENIEM /SAŁATKĄ